Zestigste editie Batibouw start donderdag
“Ook aandacht voor cohousing, kangoeroewoningen en zorgwonen” 

Op Brussels Expo gaat donderdag de zestigste editie van start van de bouw- en verbouwbeurs Batibouw. De eerste twee dagen zijn professionals welkom, vanaf zaterdag en tot en met 3 maart gaan de deuren ook open voor het grote publiek.

Zowat 1.000 standhouders vullen tijdens deze editie de twaalf Heizelpaleizen. Er staan drie thema's centraal: een gezond binnenklimaat (over verluchting in ventilatie), een nieuwe manier van wonen (met aandacht voor fenomenen als cohousing, kangoeroewoningen en zorgwonen) en slim bouwen (over nieuwe bouwtechieken, zoals 3D-printing en circulair bouwen). Enkele van de nieuwigheden dit jaar zijn een "start-up corner" voor kleinere, minder bekende ondernemingen, een gereedschappenbeurs "special tools" en een tentoonstelling over circulair bouwen.

Circulair bouwen

Voorts kan de bezoeker zich verwachten aan onder meer demonstraties, een vacaturemuur en een jobdag (26 februari). De Confederatie Bouw organiseert donderdagvoormiddag haar traditionele Bouwforum, met dit jaar een debat tussen tien partijkopstukken in de aanloop naar de federale, regionale en Europese verkiezingen in mei. 's Avonds worden de Belgian Building Awards uitgereikt.

Vrijdag wordt op de beurs de "Green Deal Circulair Bouwen" gelanceerd. Bouwbedrijven, bouwmateriaalproducenten, lokale en regionale overheden, private bouwheren, onderzoekers en andere organisaties engageren zich om "circulair bouwen in Vlaanderen tot dagelijkse realiteit te maken".

Bouwsalon

Batibouw is elke dag geopend van 10.00 tot 18.30 uur. Op 28 februari is er een nocturne, tot 22.00 uur.

De beurs lokte vorig jaar ongeveer 285.000 bezoekers. De allereerste editie van Batibouw - toen nog "Salon van de Bouw" - vond plaats in 1960 in het centrum van Brussel. De welbekende schildpad, die tot op vandaag met de beurs geassocieerd wordt, verscheen in 1976 ten tonele.

(bron: Belga)

Expert in vastgoed

  • erkend makelaar sinds 1993
  • 8000+ vastgoedtransacties
  • groot netwerk in vastgoedsector

Sterk in marketing

  • vernieuwende commerciële acties
  • heel ruim klantenbestand
  • grote naambekendheid    

Klant staat centraal

  • gratis advies op maat
  • 15 professionals tot uw dienst
  • persoonlijke opvolging

Meest recente panden