Nieuws

Heb je al van  'rewilding', 'third places' of  'inspansion' gehoord? Voor onze steden staat er een heleboel vernieuwingen gepland. In steden zoals Tokyo en Singapore zijn deze trends al lang ingeburgerd. Maar nu waaien ze ook over naar Europa. Op de grootste Belgische vastgoedbeurs Realty, die op 25 mei plaatsvond, gaven Belgische projectontwikkelaars al aan dat vernieuwing nodig is. Ze zijn dan ook blij met deze nieuwe woontrends.

 

Rewilding

Een huis verkopen met een tuin is voor de meeste makelaars misschien wel het eenvoudigst. Maar ook appartement bewoners hebben niet meer voldoende met dat kleine streepje groen in het stadspark. Projectontwikkelaars spelen hierop in en proberen steeds vaker groen in de woonprojecten te integreren. Een tuin op de derde of twintigste verdieping van een appartementencomplex? Of op zo goed als alle verdiepingen? Dat is 'rewilding'.

 

"De Sky Gardens in Singapore zijn daar het perfecte voorbeeld van", zegt Olivier Carrette, afgevaardigd bestuurder van UPSI-BVS, de beroepsorganisatie van Belgische projectontwikkelaars. "Enkele jaren geleden heeft men er een hotel gebouwd waar om de vier verdiepingen een tuin werd ingebouwd. Vijftienduizend vierkante meter groen kon zo in het hotel worden geïntegreerd.”

 

Ook bij ons wordt dit dus binnenkort de normaalste zaak ter wereld.

 

Third places

Een tweede trend die we detecteren zijn de 'third places'. Het gaat hier niet om onze eigen woning of ons kantoor, maar om tussenstops. Het zijn plaatsen waar we even terecht kunnen om te werken tot de file voorbij is of waar we inspiratie kunnen opdoen. Deze ruimte beschikken over wifi, stopcontacten en alle andere zaken die de werkende mens nodig heeft. Het kan gaan op echte co-working places of bijvoorbeeld om een trendy, goed uitgeruste koffiebar. Je huis verkopen omdat je te lang in de file staat tijdens het dagelijkse woon-werkverkeer is dus niet langer nodig.

Trendwatcher Stefaan Vandegist: "Third places oefenen meer en meer een magnetische kracht op ons uit. Ze worden meer en meer als extra optie beschouwd naast het kantoor of thuiswerken”.

 

Inspansion

Inspansion, betekent dat de stad van binnenuit groeit.  Het gaat verder dan leegstaande fabrieksgebouwen of oude scholen die tot woningen worden omgebouwd. Wat denk je van van een zwembad in een ongebruikt metrostation? Of een luxehotel in een vervallen zwembad? Allerlei leegstaande gebouwen krijgen op termijn een andere invulling.

 

Het vervallen zwembad Molitor in Parijs bijvoorbeeld werd in 2014 helemaal gerenoveerd tot een luxehotel. Nog gewaagder zijn de plannen die circuleren over de ongebruikte 'spookstations' van de Parijse metro.

 

Immo Nobels volgt deze trends op de voet. Je huis verkopen of verhuren of op zoek naar een eigen huis of appartement? Bij Immo Nobels helpen ze je persoonlijk en op maat verder.

Deel op uw favoriete Social Media

Expert in vastgoed

  • erkend makelaar sinds 1993
  • 8000+ vastgoedtransacties
  • groot netwerk in vastgoedsector

Sterk in marketing

  • vernieuwende commerciële acties
  • heel ruim klantenbestand
  • grote naambekendheid    

Klant staat centraal

  • gratis advies op maat
  • 15 professionals tot uw dienst
  • persoonlijke opvolging

Meest recente panden